Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Testimonials

Wat vinden klanten van het Talent & Career Center?
Lees hier de verhalen en ervaringen van onze klanten.

Martin van der Pas deed mee aan de Career Re-Start, ons traject speciaal ontwikkeld voor ervaren hbo-ers en academici die opnieuw een passende baan op de arbeidsmarkt willen veroveren. In deze arbeidsmarkt niet altijd gemakkelijk als je boven de 45 bent..!  Hij vond na 2 jaar zonder werk te zijn geweest opnieuw een baan op zijn eigen vakgebied; als onderwijskundige. 

Werkervaringsplaats of werk kansenplaats
In september 2015 jaar kreeg ik de kans om onder via Talent Career center het traject Career Re-Start te volgen. Dit was mogelijk omdat het UWV participeerde en de mogelijkheid gaf aan senior werkzoekende via dit traject aan en baan te helpen.
Vanaf de start raakte ik geïnspireerd. Mede door de uitstekende begeleiding, maar ook het gevoel wat gegeven werd er toe te doen na ruim twee jaar werkeloosheid. Vooral belangrijk was voor mij dat een appél gedaan werd op je eigen verantwoordelijkheid en te onderzoeken waar je persoonlijke kracht zit en hoe je dat talent kunt neerzetten in de arbeidsmarkt.
Vanuit dit besef kon ik me gemakkelijker presenteren op de arbeidsmarkt en via netwerkcontacten kreeg ik al vrij snel een werkhervattingplaats november 2015. Eindelijk ergens binnen kon ik mee doen met interne procedures wat al in januari resulteerde in een tijdelijke benoeming. Op het moment dat ik dit nu schrijf heb ik een vaste benoeming per 1 april 2016.
Dit traject heeft me vooral opgeleverd enthousiasme, perspectief zien en erin geloven, erkenning en waardering, rijker als persoon. De baan die ik nu heb is hiervan het resultaat, maar belangrijker is dat ik weer als mens ben gegroeid en dat met name de begeleiding, coaching die bezield door Fransis wordt gegeven, letterlijk deuren voor je opent. Open gesprek, duidelijke aanwijzingen, maar vooral ruimte biedend jezelf het te ontdekken na een sombere periode van werkloosheid. Weer in staat je kansen te pakken.
Dank je wel!

Martin van der Pas 


 

 

 

 


Esgo Kuiper deed mee aan Startership, ons traject dat voor al ruim 300 hbo-ers en academici naar betaald werk heeft geleid. Hij vond werk als zelfstandige (ZZP) een heeft nu meerdere opdrachten op zijn eigen vakgebied.

Toen ik aan Startership begon, wist ik al wel wat ik wilde: werken bij een natuurbeheerorganisatie. Mijn ambitie is cultuurhistorie verbinden met natuurbeheer. Bij de Startership trainingen keek ik vooral uit naar de delen over arbeidsmarktbewerking. Ik wilde leren hoe ik mezelf goed kon presenteren in brieven, in mijn CV op LinkedIn en hoe ik effectief kon netwerken om mijn doel te bereiken. Voordat ik aan Startership begon merkte ik, dat ik, hoe langer ik zonder werk was, hoe moeilijker ik het begon te vinden om aan de slag te gaan met het veroveren van werk. Door de groep en het enthousiasme binnen het traject had ik een stok achter de deur en bleef ik actief.

Ook bij mijn coach Marian voelde ik geen drempel om contact op te nemen. Ik kon altijd even bellen om mijn verhaal te doen.
Ik ontdekte dat netwerkgesprekken voeren een prettige manier van werken is. Mensen vinden het inderdaad leuk om over hun werk te vertellen. Doordat ik er lol in kreeg werd mijn netwerk groter en kreeg ik een nog specifieker beeld van wat ik wel en niet wilde. Door de begeleiding binnen Startership, de netwerkervaringen en de informatie die ik in de gesprekken kreeg, leerde ik mezelf bovendien steviger presenteren en kon ik mijn motivatie beter onderbouwen. 

Voor mij heeft mijn deelname aan Startership op dit moment geresulteerd in: 

  • een werkervaringsplek bij Staatsbosbeheer
  • een tijdelijk contract bij het Kenniscentrum Landschap (Rijksuniversiteit Groningen); hier doe ik landschap historisch onderzoek naar het gebied Terheijl, bij Roden
  • een opdracht voor het maken van kaarten voor een archeologisch boek over de gemeente Westerveld. 

De opdrachten borduren mooi voort op mijn studies. Vooralsnog kan ik met deze opdrachten in mijn levensonderhoud voorzien. Het blijft natuurlijk spannend steeds nieuwe opdrachten te genereren. Dus alle (netwerk) tips zijn welkom!

Meer weten over Esgo? Bekijk hier de presentatie die Esgo gebruikte bij zijn arbeidsmarktbewerking of ga naar zijn LinkedIn profiel.


Heiko Leugs (deed mee aan een T&CC reintegratie project TalentTrain) en vond een baan als manager uitvaartzorg bij Monuta. Hij schreef op 7 januari 2014:

Ruim een jaar geleden kreeg ik de kans om op de TalentTrain te stappen. Een project van het Talent Career Center (T&CC) te Groningen. In die trein zaten nog 9 andere, gelijkgestemde passagiers met hetzelfde vertrekpunt én met dezelfde bestemming... een nieuwe baan. Niet zomaar een baan, maar een baan die bij een ieder past.

Gedurende de treinrit ben ik begeleid in het ontdekken van mijn eigen drijfveren, mijn sterke en zwakke punten en de omgeving waarin ik het beste zal gedijen. Met die zelfkennis kon ik vervolgens heel gericht op zoek naar het juiste eindstation (het bedrijf of de branche) om uit de TalentTrain te stappen. Vanuit mijn eigen kracht solliciteerde en netwerkte ik met veel overtuiging bij bedrijven die bij mij pasten. Uiteraard met een sterke elevatorpitch, een correcte brief en een CV op maat. Maar ook met zelfvertrouwen vanuit de individuele coachingsgesprekken.

Ondanks de slechte economische tijd heb ik dankzij de geheel verzorgde treinrit bij het TCC m’n eindstation gevonden en heb ik nu de baan die bij me past. Dank!

Heiko Leugs


 


Guido Kamp, afgestudeerd Filosofie en Life Science & Technology:

De CV en sollicitatietips hebben zijn vruchten afgeworpen! Ik heb een uitnodiging gekregen voor een digitaal assessment en vervolgens een 'jobinterview'. Daarnaast heb ik ook een uitnodiging gekregen voor een gesprek met een consultancybureau. Hartstikke bedankt!