Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Testimonials

Wat vinden klanten van het Talent & Career Center?
Lees hier de verhalen en ervaringen van onze klanten.

Martin van der Pas deed mee aan de Career Re-Start, ons traject speciaal ontwikkeld voor ervaren hbo-ers en academici die opnieuw een passende baan op de arbeidsmarkt willen veroveren. In deze arbeidsmarkt niet altijd gemakkelijk als je boven de 45 bent..!  Hij vond na 2 jaar zonder werk te zijn geweest opnieuw een baan op zijn eigen vakgebied; als onderwijskundige. 

Werkervaringsplaats of werk kansenplaats
In september 2015 jaar kreeg ik de kans om onder via Talent Career center het traject Career Re-Start te volgen. Dit was mogelijk omdat het UWV participeerde en de mogelijkheid gaf aan senior werkzoekende via dit traject aan en baan te helpen.
Vanaf de start raakte ik geïnspireerd. Mede door de uitstekende begeleiding, maar ook het gevoel wat gegeven werd er toe te doen na ruim twee jaar werkeloosheid. Vooral belangrijk was voor mij dat een appél gedaan werd op je eigen verantwoordelijkheid en te onderzoeken waar je persoonlijke kracht zit en hoe je dat talent kunt neerzetten in de arbeidsmarkt.
Vanuit dit besef kon ik me gemakkelijker presenteren op de arbeidsmarkt en via netwerkcontacten kreeg ik al vrij snel een werkhervattingplaats november 2015. Eindelijk ergens binnen kon ik mee doen met interne procedures wat al in januari resulteerde in een tijdelijke benoeming. Op het moment dat ik dit nu schrijf heb ik een vaste benoeming per 1 april 2016.
Dit traject heeft me vooral opgeleverd enthousiasme, perspectief zien en erin geloven, erkenning en waardering, rijker als persoon. De baan die ik nu heb is hiervan het resultaat, maar belangrijker is dat ik weer als mens ben gegroeid en dat met name de begeleiding, coaching die bezield door Fransis wordt gegeven, letterlijk deuren voor je opent. Open gesprek, duidelijke aanwijzingen, maar vooral ruimte biedend jezelf het te ontdekken na een sombere periode van werkloosheid. Weer in staat je kansen te pakken.
Dank je wel!

Martin van der Pas 


 

 

 

 


Esgo Kuiper deed mee aan Startership, ons traject dat voor al ruim 300 hbo-ers en academici naar betaald werk heeft geleid. Hij vond werk als zelfstandige (ZZP) een heeft nu meerdere opdrachten op zijn eigen vakgebied.

Toen ik aan Startership begon, wist ik al wel wat ik wilde: werken bij een natuurbeheerorganisatie. Mijn ambitie is cultuurhistorie verbinden met natuurbeheer. Bij de Startership trainingen keek ik vooral uit naar de delen over arbeidsmarktbewerking. Ik wilde leren hoe ik mezelf goed kon presenteren in brieven, in mijn CV op LinkedIn en hoe ik effectief kon netwerken om mijn doel te bereiken. Voordat ik aan Startership begon merkte ik, dat ik, hoe langer ik zonder werk was, hoe moeilijker ik het begon te vinden om aan de slag te gaan met het