Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Opvallend: één op de drie promovendi valt uit

17-04-2015

Deze week gehoord op Radio 1: veel uitval onder promovendi, slechts één op de drie promovendi maakt zijn proefschrift af.

"Promoveren is niet makkelijk. Slechts één op de tien promovendi haalt de eindstreep binnen vier jaar. Ze lopen vrijwel allemaal vertraging op en doen er gemiddeld steeds langer over.Lees hier het achtergrond artikel uit UKmagazine.

Zonde voor de promovendi die enthousiast begonnen én voor de promotoren en onderzoeksscholen die investeerden! Een goede match tussen promovendus en begeleider, het karakter van de promovendus en het contact met andere promovendi lijken hierin allemaal een rol te spelen. Hoe kun je aan deze zaken aandacht schenken? Hoe weet je als aanstaand promovendus dat dit de goede plek voor je is? En hoe beoordeel je als promotor of deze kandidaat niet alleen slim is maar ook over het ‘juiste’ karakter beschikt? En op welke manier kun je tijdens het traject gemotiveerd en effectief blijven samenwerken? 

Wij geloven in de waarde van een goede match tussen werkgever en werknemer en kijken hierbij niet alleen naar inhoud en capaciteiten maar juist ook naar gedrag en samenwerking: past de kandidaat binnen de context van de functie? Als vervolgens de samenwerking wordt aangegaan, is begeleiding 'on the job' van grote waarde. Het Talent & Career Center levert hier vanuit haar expertise dagelijks met veel plezier een bijdrage aan.