Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Netwerken voor een baan: “Denk en doe anders”.

05-06-2012

Doe ook mee aan het Lenteakkoord!

Het Talent & Career Center zet zich iedere dag in om talenten te begeleiden naar de baan die bij hen past. In deze zoektocht naar het rendement van talent, zien we regelmatig inspirerende acties van onze klanten. Graag delen we deze met jullie!

Ton Keuning is een communicatiespecialist, vormgever en regelneef én op zoek naar werk, kansen en mogelijkheden. Hij heeft onlangs het heft in eigen hand genomen met de netwerkactie ‘Doe ook mee aan het Lenteakkoord’. Ton gelooft in een originele en onderscheidende actie, waarin hij nét even anders is dan alle andere werkzoekenden. Ton vroeg zijn netwerk persoonlijk een bijdrage te leveren aan het Lenteakkoord, en stuurde de volgende mail naar zijn contacten:

Elke persoon die van de WW verhuist naar een betaalde baan, betekent voor de Nederlandse economie: een ‘ontvanger’ wordt een ‘betaler’. Mijn voorstel: laten we met mij beginnen!

Ik denk niet dat je 1,2,3 een baan voor mij klaar hebt liggen. Maar je hebt een omgeving, een netwerk, een wereld waar ik geen deel van uit maak. Ik zou het heel fijn vinden als je ergens in je achterhoofd een plekje voor mij reserveert’.

Met deze originele oproep om met hem mee te denken, maakte Ton veel reacties los. In plaats van de gebruikelijke 10% respons, reageerde op zijn vraag binnen één dag meer dan 25% met tips, ideeën en netwerkcontacten! Met het Lenteakkoord voortdurend in het nieuws, zorgde Ton ervoor dat hij steeds weer wordt herinnerd.

Meer weten over Ton en zijn inspirerende netwerkactie? Neem contact met hem op!