Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Werkervaringsplaats voor Juridisch Adviseur; baankans!

Branche: Juridische dienstverlening met financiële diensten
Titel: Juridisch adviseur voor MKB en particulieren
Vestigingsplaats: Coevorden
Aantal dagen per week: 4 dagen (3 of 4 dagen) 
Ervaring: ga je opdoen!  
Deadline/Reageren vóór (datum): z.s.m.; uiterlijk 01 juni 2018 
Gewenste startdatum kandidaten: 01 juli 2018

Profiel bedrijf

Ons Juridisch Adviesbureau is een klein kantoor met twee juristen dat sinds 1998 actief is. De belangen van de cliënt staan bij de behandeling van het dossier altijd voorop. Als klein kantoor moeten wij het hebben van onze klantgerichtheid, deskundigheid en vastberadenheid. Als gevolg daarvan hebben wij de afgelopen jaren gemiddeld 85% van onze dossiers met een positief resultaat afgesloten.

Door middel van persoonlijk contact kunnen wij de cliënt snel van dienst zijn met alles wat met het recht te maken heeft. Van arbeidsrecht, ontslag en incasso, tot huurzaken, contracten en bezwaarschriften. Wij verlenen voor lage tarieven begrijpelijke juridische bijstand en ondersteuning.
Daarnaast verzorgen wij voor een grote groep cliënten het debiteurenbeheer. Daarmee willen we voorkomen dat de ondernemer in juridische problemen komt. Die dienstverlening zijn we begonnen omdat de laatste jaren steeds vaker (delen van) facturen onbetaald bleven en de griffierechten steeds hoger zijn geworden. Door ons beleid voorkomen we dat er een procedure moet worden gestart. Als bijkomend effect verhogen we de liquiditeit en de slagvaardigheid van de ondernemer.

De doelstellingen voor het komende jaar zijn uitbreiding van het aantal abonnees dat we hebben en het aantal ondernemers waarvoor we debiteurenbeheer doen.
Onlangs zijn we verhuisd naar een representatief, beeldbepalend pand in de binnenstad van Coevorden. Op termijn willen we ons kantoor uitbreiden met 2 juristen, vandaar de vraag om uitbreiding van ons kantoor.

Sfeer/Cultuur

Ons adagium, uitgangspunt en leidraad bij ons handelen, werken en omgaan met de cliënten luidt:

Succes heb je door eigen krachten, niet door de knock-out van een ander.

Dat is tevens de basis van ons succes. Er wordt niet gewerkt vanuit een negatieve instelling om “iemand onderuit te halen”, maar we willen laten zien waar onze cliënten goed in zijn, wat ze goed hebben gedaan en op basis van die argumentatie een conflict positief beëindigen. Aan die grondhouding stellen we hoge eisen.

Ons logo kent een uil. Dat is voor ons kantoor symbolisch voor de “wijsheid en kennis”, die we willen delen met onze cliënt om hen zo op een hoger niveau van ondernemerschap en
Juridisch handelen te brengen. Daarnaast wordt de uil ook gezien als “beschermer”. Voor ons dus de taak als beschermer van de belangen van onze cliënten. Daarbij zoeken we, in navolging van Pallas Athene, naar de hele waarheid en niet naar de halve.
 

Opdrachtomschrijving
Het (op termijn) zelfstandig geven van schriftelijke en mondelinge juridische adviezen aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en particulieren op diverse terreinen. Het accent ligt op verbintenissen- en contractenrecht in de meest uiteenlopende zin van het woord. Van een klacht over een aangeschaft bankstel tot ingewikkelde ontslagprocedures. Verder ga je cliënten begeleiden tijdens rechtbankprocedures.

Specialisaties binnen het kantoor zijn: huur-, arbeid, ontslag-, personen- en familierecht.

Profiel gezochte kandidaat

  • De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met een voltooide universitaire studie Nederlands recht (privaatrecht), waarbij arbeids- en ontslagrecht als specialisaties de voorkeur hebben. Dat mag aangevuld worden met en/of ICT-recht.
  • Ervaring kan een voordeel zijn, maar is niet speciaal vereist. De kandidaat krijgt de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en zich te confirmeren aan de cultuur en werkwijze van ons kantoor.
  • Communicatief vaardig en sociaal optreden zijn basisvoorwaarden. Empathisch vermogen en goed kunnen luisteren, waarbij de kandidaat in staat is om de cliënt en zijn/haar belangen centraal te stellen.
  • Het kantoor is in de basis een familiebedrijf waarbij iedereen erg op elkaar betrokken is. Een solist die alleen met zichzelf bezig is, zal niet op zijn plaats zijn binnen ons kantoor. Er wordt gelachen, gegeind maar ook keihard gewerkt als het moet.
  • De kandidaat moet ook gericht kunnen zijn op de uitbreiding van het kantoor, dus eigenschappen in de zin van ondernemerschap zijn zeker welkom.
  • Verder worden belangrijke beslissingen met elkaar genomen, in een onderlinge dialoog waarbij elke stem en elk idee belangrijk is en een rol speelt bij de uiteindelijke beslissingen die genomen worden.
  • De kandidaat moet goed met feedback om kunnen gaan. Op ons kantoor beoordelen en lezen we elkaars werk kritisch om zo tot een hoog niveau van functioneren en dienstverlening te komen. Feedback is nooit persoonlijk bedoeld, maar slechts om de kwaliteit te verbeteren.

Geïnteresseerd?

Stuur zo snel mogelijk, maar uiterlijk 01 juni 2018 je cv en motivatiebrief naar info@talentcareercenter.nl. Wil je meer weten over de mogelijkheden rond werkervaringsplekken, kijk dan op elders op onze site of bel
050-3111589. Je kunt vrafen naar Fransis Bosch We helpen je graag verder naar een duurzaam betaalde baan!

Klik hier voor de printbare versie