Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Terugblik: Eemsdelta Xperience Day 2013

23-05-2013

Woensdag 22 mei organiseerden we een zeer geslaagde tweede editie van de Eemsdelta Xperience Day! Een korte terugblik op deze dag:

Het Eemsdeltagebied barst van de energie en biedt de komende jaren volop werkgelegenheid in de energiesector: technisch, chemisch, milieutechnisch en meer.. Om deze kansen zichtbaar te maken, organiseerden we in samenwerking met het Seaports Xperience Center de tweede editie van de Eemsdelta Xperience Day. Dit keer stond deze kennismaking met de Eemshaven en het Chemiepark in het teken van (biobased) economy en energie!

De zo'n 50 deelnemende hoger opgeleide technici trapten de Xperience af met een workshop op dinsdagmiddag 21 mei. In de workshop 'Haal rendement uit dit event' gaf creatief directeur van het Talent & Career Center Fransis Bosch, praktische tips & tricks over netwerken, jezelf presenteren en solliciteren. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

De Eemsdelta Xperience Day startte met een drietal presentaties door Eneco, BioMCN (Woodspirit) en de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE). De sprekers gaven de talenten een mooie indruk van de actuele kansen en ontwikkelingen in de Eemsregio en in de energiesector. Na de presentaties werd er volop nagespraat en vragen gesteld tijdens de netwerklunch.

Na de middag vertrokken de deelnemers voor een bustour door de Eemshaven en het Chemiepark om de bedrijvigheid met eigen ogen te zien. Na stops bij het windmolenpark, BioMCN en North Water, werd de middag afgesloten met de 'versnellingskamer'; een nieuw concept van Biobrug waarbij de thema's van deze dag in zeer korte tijd nabesproken en uitgediept werden. 

Met reacties als 'inspirerend, mooi ter oriëntatie en veel info over bedrijven waar ik misschien later zou kunnen werken' en een gemiddelde beoordeling van een 7,7 kijken we terug op een geslaagde tweede editie van de Eemsdelta Xperience Day!