Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Talent & Career Center schept banen met TalentTrain en Startership

21-05-2014

Twintig hoger opgeleiden van gemiddeld 46 jaar die deelnamen aan de TalentTrain hebben het afgelopen jaar een baan gevonden. Daarnaast vonden de afgelopen jaren ruim 200 jonger hoger opgeleiden betaald werk op hun niveau via Startership. Nieuwe trajecten starten op korte termijn.

Een bijzonder resultaat voor de Stad Groningen, aangezien de werkloosheid in deze regio nog steeds stijgt en de banen, zowel voor starters als ook voor de wat oudere werkzoekenden, niet voor het oprapen liggen.
Een aantal deelnemers deed werkervaring op via een werkhervattingsplaats. “Daarmee kwamen ze (opnieuw) in een arbeidsritme, groeide hun zelfvertrouwen en werden ze aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt” zegt Fransis Bosch, creatief directeur van Talent & Career Center. “Gezien de bijzonder moeilijke tijd op de arbeidsmarkt, en zeker in de provincie Groningen, zijn we uitermate tevreden over ons behaalde percentages. 

Vanwege dit succes start het Talent & Career Center op 3 juni a.s. een nieuw TalentTrain traject en op 26 juni een nieuw traject voor Startership. Op 26 mei om 16.00 uur vindt er een gratis voorlichtingsbijeenkomst plaats aan de Munnekeholm 2 in Groningen