Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

JNO & T&CC slaan de handen ineen!

06-06-2013

In de huidige economische omstandigheden is het voor veel talentvolle starters lastig om een baan te vinden. Het aantal jonge werkzoekenden is gestegen tot 15,5%, bedrijven zijn voorzichtig met het aantrekken van personeel en als het al komt tot een sollicitatiegesprek worden pas afgestudeerden vaak afgewezen vanwege hun gebrek aan ervaring. Daar komt bij dat de kansen bij (kleinere) noordelijke werkgevers niet altijd even goed zichtbaar zijn, waardoor talent het vizier al gauw op de Randstad richt. Hoog tijd om de krachten te bundelen en de mogelijkheden die de noordelijke arbeidsmarkt te bieden heeft zichtbaar te maken, vinden het Talent & Career Center en Jonge Noordelijke Ondernemers (JNO)!

Beide partijen trekken daarom vanaf nu gezamenlijk op in het reeds succesvolle Startership van het Talent & Career Center. Door middel van werkervaringsplekken krijgen pas afgestudeerden en bedrijven de gelegenheid om gedurende 6 maanden elkaars ambities en talenten te ontdekken. “Een belangrijk initiatief waarmee we kansen creëren voor het noordelijke bedrijfsleven én voor hoger opgeleid talent,” aldus JNO-voorzitter Keimpe Postema.

Het Startership biedt bedrijven een unieke kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met jong talent. Voor starters is het dé kans om relevante werkervaring op te doen en de stap naar de arbeidsmarkt te maken. En deze aanpak blijkt succesvol! Na een werkervaringsperiode stroomt 75% van de Startershippers uit naar een betaalde baan in Noord-Nederland. Zo biedt het Startership pas afgestudeerden perspectief in het Noorden. Dit is ook de ervaring van Startershipper Harmen Hulzebos (28): “Startership gaf mij houvast bij het zoeken naar een baan en nu weet ik: mogelijkheden zijn er genoeg!”

Met deze samenwerking willen JNO en het Talent & Career Center het bewustzijn van de kansen en mogelijkheden die er in Noord-Nederland bestaan, bij zowel het bedrijfsleven als de pas afgestudeerden, vergroten. Beide partijen willen laten zien dat starters ook in het Noorden een prachtige plek op de arbeidsmarkt kunnen bemachtigen. Zo bieden we perspectief aan talent en profiteren ondernemers van enthousiaste pas afgestudeerden. Een unieke win-winsituatie!

Over het Startership
Het Startership is sinds enkele jaren een zeer succesvol project van het Talent & Career Center. Pas afgestudeerden die het lastig vinden om de baan te bemachtigen die bij ze past, worden binnen dit project begeleid naar een werkervaringsplek waar ze relevante ervaring opdoen. Van de ruim 250 Startershippers is inmiddels 92% geplaatst op een werkervaringsplek. Driekwart van hen stroomde daarna door naar een betaalde baan.  

  • Hoger opgeleide jongeren zetten hun talent in
  • Fris bloed in uw organisatie
  • Lage kosten
  • Voor tijdelijke projecten: zes tot twaalf maanden
  • Hoge kwaliteit dankzij begeleiding door persoonlijke coach
  • Meer weten? Bezoek www.startership.nl of neem contact op met het Talent & Career Center of JNO!