Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Iedereen heeft een uniek talent; maar niemand gebruikt het ten volle…

19-12-2011

Op donderdag 8 december heeft het Talent & Career Center haar klanten getrakteerd op een inspirerende middag in het Kasteel met als onderwerp Hoe haal je rendement uit Talent? Want mede dankzij de samenwerking met haar klanten halen steeds meer hoger opgeleiden rendement uit hun talent. Dat wilden we vieren!

Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is Startership. In de laatste anderhalf jaar hebben ruim 170 deelnemers van het Startership de kans gekregen hun talent bestemming te geven. Zo ook deelneemster Rommie Spoelstra. Tijdens deze bijeenkomst, welke werd ingeleid door creatief directeur van het T&CC Fransis Bosch, vertelde Rommie de aanwezigen hoe zij, met behulp van het T&CC inzicht heeft gekregen in haar talent. En hoe zij hierdoor gerichter op zoek kan gaan naar een baan die bij haar past.
Speciale gast deze middag was Kees Gabriëls, oprichter van de Talentmanagers. In zijn visie, en ook die van het T&CC, heeft iedereen een uniek talent maar bij iedereen werkt het net even anders. Bij de een heet het verhelderen, bij de ander ijs breken, verbinden of verrijken. Aan de andere kant heeft iedereen draken die je tegen houden om je talent te gebruiken. Kees ging nader in op het aspect hoe je nu binnen organisaties talent goed kunt managen en besturen. Want bedrijven die deze overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel.

Kortom, een inspirerend verhaal met stof tot nadenken…

Alle aanwezigen hebben een exemplaar zijn boek de Talentmanager meegekregen. Ook nieuwsgierig naar de visie van Cees Gabriëls? Download hier een voorproefje van zijn boek.